Cum maresc viteza la net?

Category: Tutorials

Cum maresc viteza la net?


Un inconvenient al Windows-ului XP Professional este cel legat de rezervarea implicită a 20% din latimea de banda a conexiunii (LAN sau Internet) pentru propriile “nevoi” (update-uri de exemplu). Daca insa rulati un sistem care sa nu aiba nevoie de atata latime de banda pentru propriile nevoi, este bine sa schimbati setarea acesta.
Mai intai verificati daca QoS Packet Scheduler este folosit de conexiunea dvs. Pentru aceasta, in casuta Properties a conexiunii folosite, verificati daca optiunea QoS Packet Scheduler este selectata. Daca este, atunci este posibil ca sistemul sa-si fi rezervat banda.

 

 Ce trebuie sa faceti pentru a scapa de aceasta limita? Urmeaza pasii de jos:

 

  1. Apasa START apoi click pe RUN si scrie: gpedit.mscapoi apsa OK

 


  2. In fereastra aparuta ai doua categorii: Computer Configuration si User Configuration. Dai dublu click pe Administrative Templates de sub Computer Configuration.

 


Cum maresc viteza la net?

  3.  Acum dai dublu click pe categoria Network. Mai jos se va deschide mai multe subcategori, aici dai click pe Qos Packet Scheduler

 

 

Cum maresc viteza la net?

  4.  Dupa ce ai dat click pe Qos Packet Scheduler, in chenarul din dreapta iti va aparea mai multe optiuni, printre care si Limit reservable bandwith.

 

 

Cum maresc viteza la net?

  5.  Dublu click pe Limit reservable bandwith si iti va aparea o fereastra noua. Urmeaza pasii din imaginea de mai jos.

 

Cum maresc viteza la net?

 

  6.  Acum inchide fereastra Local Group Poilicy Editor (in cazul in care mai e deschisa) si dai un restart la PC. Tot ce ai facut mai sus ar trebui sa dea rezultate.
Asta`i tot. HF :XSource:

  • Views: 1883
  • Date: 30-03-2011, 22:16
  • Share:
Who read this article:(2)

{popupx}