Tutorial Fraps

Category: Tutorials

Instructiuni :

-In timpul jocului, oricand, se poate tasta comanda "record" in consola pt a incepe inregistrarea pentru un anumit interval, nelimitat.(Folosirea comenzii record --> record nume_demo). Oprirea inregistrarii se face prin comanda "stop".

EXEMPLU: tastam in consola "record my_demo". CS-ul va incepe sa inregistreze in fisierul my_demo.dem(aces fisier, ca de altfel ca toate create cu aceasta comanda se vor gasi in directorul cstrike sub numele dat de noi in consola).Dupa ce consideram ca am terminat de inregistrat tastam comanda "stop" in consola.


-Acum inchidem CS-ul. Deschidem Fraps. In program setam numarul de FPS dorite(nu e obligatoriu) si tasta cu ajutorul careia vom inregistra din demoul nostru (tasta default este F1).
-Intram la loc in CS. Acum o sa ne apara niste cifre in parte de stanga sus a ecranului(sau poate in dreapta sus, depinde de la caz la caz). Acele cifre reprezinta FPS-urile(frames per second-cadre pe secunda). Acum ne ducem la options si schimbam rezolutia CS-ului in 640x480. Dam "Apply". O data schimbata rezolutia, intram in consola, iar acolo tastam "play nume_demo.dem".

EXEMPLU: daca demoul inregistrat de noi are numele my_demo.dem scriem in consola "play my_demo.dem".
-Acum jocul va incepe sa ruleze demoul nostru.
-Pe parcursul demoului nostru, in timp ce ruleaza putem apasa pe F1(sau alta tasta daca ati selectat alta tasta pt inregistrare) cand dorim sa inceapa sa inregistreze. Cand apare REC scris cu rosu in colul ecranului inseamna ca Fraps a incepul deja sa creeze fisierul .avi cu secventa respectiva. Putem oricand opri inregistrarea la un anumit punct apasand tot tasta F1(cea de inregistrare). Putem proceda in acest fel in cazul oricaror secvente pe care le dorim sa le avem pe film.
-Dupa ce am terminat de inregistrat cu Fraps doar secventele pe care le-am dorit de pe demo putem iesi din CS.
-Fisierele .avi astfel create pot fi gasite in directorul de instalare a Fraps.
-In majoritatea cazurilor aceste fisiere .avi au o domensiune destul de mare(aprox. peste 100 MB majoritatea pt 30 de secunde de inregistrare).
-Acum tot ce ramane de facut este sa "lipim" aceste fisiere/secvente .avi si sa ajungem la rezultatul final cu ajutorul unui program de profil Mouvie Maker , Sony Vegas sau oricare altul .

 

Autor:Source:

  • Views: 888
  • Date: 8-03-2011, 11:53
  • Share:
Who read this article:(2)

{popupx}