Upgrade cu Windows 7

Category: Info

Upgrade cu Windows 7
Ideea de a face upgrade si de a folosi sistemul de operare Windows 7 este interesanta, gandindu-ma la sistemele anterioare de operare ale Microsoft. Dupa ce m-am confruntat cu dureri de cap utilizand Vista, am fost destul de reticenta cand s-a lansat Windows 7. Totusi, am facut upgrade cu Windows 7 pentru a utiliza o tehnologie mai noua. La fel si cativa dintre prietenii mei, unii ingineri de sistem, altii utilizatori obisnuiti. De altfel am dezbatut impreuna aspectele legate de instalarea si utilizarea noului Windows 7. Am ajuns la urmatoarele concluzii si recomandari pe care le oferim tuturor utilizatorilor de computere. Vom folosi un limbaj uzual, nu tehnic.

Eventuale probleme si cai de rezolvare pentru instalarea si utilizarea Windows 7

Daca va ganditi sa va reinnoiti echipamentele de calcul si sa renuntati la computerele vechi cu Windows XP, trebuie sa stiti ca computerele noi, cu Windows 7 instalat, au procesoare mai rapide, mai multi RAMi si placi video dedicate mai bune. Timpul pentru oprire (shut down) si restartare s-a redus foarte mult.

Nu recomandam upgrade-uri la echipamentele actuale. Am observat ca instalarile facute pe calculatoare noi si nu upgrade-uri pe Vista, nu au comportat niciun fel de probleme. In schimb, au fost cateva probleme pe upgrade-uri Vista, in special la cei care au descarcat Windows 7 pentru a-l instala. Fisierele nu se dezarhivau corespunzator, nu se acceptau seriale de produse noi si au fost unele probleme de restartare. De asemenea, au mai existat erori nespecificate si probleme de acces in directoare. Dar toate s-au limitat la procesul de actualizare Vista, multe datorate reformatarii hard disk-ului inaintea noii instalari.

Daca actualizati un computer cu Vista, nu va deranjati sa reformatati hard disk-ul inainte sa faceti upgrade. Se pare ca aceasta este o problema. Ar trebui sa faceti o instalare normala si sa lasati Windows 7 sa formateze hard disk-ul in timpul procesului de instalare. Aceasta metoda pare sa fi avut cele mai putine probleme si veti obtine totusi un nou sistem curat.

Apoi ne-am intalnit cu o problema destul de suparatoare pe calculatoare noi cu Windows 7. Introducerea unui computer cu noul Windows 7 intr-o retea existenta lucreaza bine atata timp cat ramane acelasi nume al grupului de lucru (workgroup). Dar daca schimbati numele grupului de lucru, computerul cu Windows 7 este vazut de catre ceilalti din grupul de lucru, dar nu se poate conecta la grup si nici nu poate vedea un alt computer din retea.

O alta problema destul de mare cu Windows 7 a fost modul in care stocheaza fisierele. Ele ajung in biblioteca. Odata ce o obtii, ar fi mai bine sa folosesti o metodă de organizare a fisierelor. Dar atunci cand o introduci la utilizator, apar si o multime de fisiere din vechiul Windows XP, ceea ce poate fi confuz. Cand modifici lucruri de baza, cum ar fi vizualizarea si stocarea fisierelor, si ai o multime de fisiere partajate, utilizatorii nu se adapteaza intotdeauna rapid la noul sistem.

Sistemul automat de backup si tracking-ul fisierelor sunt un pic mai interesante. Va dati seama de diferente cu un mini training, prin urmarirea de tutoriale. Daca in aceasta perioada lucrati mult timp la computer, probabil nu veti dori sa va schimbati sistemul de operare. Deci, conteaza cum folositi sistemul de operare si care este gradul de operationalitate actual, pentru a lua decizia de a implementa Windows 7 pe echipamentele existente.

Va recomandam sa nu credeti ceea ce ati auzit despre Windows XP Mode. Multe computere mai vechi nu sunt compatibile cu utilizarea metodelor virtuale. Se pare ca setarea XP pe computere a comportat probleme la 1 din 3 computere, dintr-un motiv sau altul. Computerele noi au de cele mai multe ori toate setarile necesare in bios, chipset-uri etc., pe care computerele mai vechi s-ar putea sa nu le aiba. Daca functioneaza, este grozav. Dar nu va bazati pe asta pana cand nu il testati pe calculatorul pe care doriti sa-l rulati.

Cele mai multe dintre celelalte aspecte sunt schimbari privind configurarile de baza implicite ale Windows 7. De exemplu, bara de activitati arata si ruleaza diferit si de multe ori nu se pot vedea ferestrele cu explicatii ce se deschid dintr-odata. Exista o modalitate de a seta bara de instrumente pentru a o folosi asa cum sunteti obisnuiti, prin clic dreapta pe bara de instrumente si selectand proprietati. Astfel puteti face orice modificari de aspect si functionalitate.

Actualizarea cu Windows 7 si problemele ce se pot ivi, sunt mai mici decat dezastrul comportat de Vista si sunt mai usor de rezolvat. Daca nu va place o anumita caracteristica sau metoda de afisare, de cele mai multe ori le puteti schimba in modul in care doriti sa functioneze si sa arate. Viteza si timpul de restartare mai rapid merita eventuala bataie de cap pentru a va reconstrui spatiul de lucru asa cum doriti.

 Source:

  • Views: 693
  • Date: 28-04-2011, 12:41
  • Share:
Who read this article:(2)

{popupx}